Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Κινέζικο με γαρίδες και φύτρες φασολιών


480 γρ. φύτρες φασολιών
1 σκελίδα σκόρδου
1 κγ πιπερόριζα
*480 γρ. γαρίδες αμαγείρευτες, πλυμένες και καθαρισμένες, χωρίς κέλυφος
¼ φλ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό
3 ΚΣ σόγια σως
1 ΚΣ σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Πλύντε τις φύτρες σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό. Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα κι αφήστε τις στην άκρη. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε το σκόρδο, την πιπερόριζα και τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 4' ανακατεύοντας. Αφαιρέστε το σκόρδο. Προσθέστε τον ζωμό ή το νερό και τη σόγια σως. Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για 3’. Ρίχνετε τις φύτρες. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 3' ακόμη. Πασπαλίστε τις γαρίδες με το σχοινόπρασο. 2 μερίδες βραδινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου