Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Βοδινό και μελιτζάνα στη γάστρα


*720 γρ. άπαχο βοδινό, κομμένο σε κύβους του 1,5 εκ. περίπου
*1 μελιτζάνα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
2 πιπεριές πράσινες, σε κύβους
Σκόνη κρεμμυδιού ή νιφάδες για άρωμα
Αλάτι
Πιπέρι
1 κγ ρίγανη
*1 φλ. χυμό τομάτας
Νερό
*1 τομάτα, σε φέτες (προαιρετικά)

Ρίξτε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα. Σε μια γάστρα τοποθετείστε σε σειρές το κρέας, την μελιτζάνα και τις πιπεριές κι αρωματίστε κάθε σειρά με τα: κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Ρίξτε από πάνω αρκετό χυμό τομάτας και νερό ώστε να μουσκέψουν καλά. Τοποθετείστε τις φέτες τομάτας. Σκεπάστε και ψήστε στους 170 βαθμούς στο φούρνο για 1 ώρα. Τραβήξτε το καπάκι και ψήστε για άλλα 15' να πάρει χρώμα από πάνω. 
Μερίδες 3, περιλαμβάνονται περιορισμένα λαχανικά (180 γρ. κρέατος για τις γυναίκες, 240 γρ. για τους άνδρες). Μπορείτε να φυλάξετε το φαγητό για μερικές μέρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου