Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Σουκιγιάκι με σπανάκι


*960 γρ. βοδινό άπαχο
240 γρ. μανιτάρια σε φέτες
*1 φλ. ασκαλόνια (κρεμμύδια) φρέσκα με το πράσινο μέρος, κομμένα
3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα
*2 μέτρια κρεμμύδια (προαιρετικά, μπορούν να αντικατασταθούν με αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού)
1 φλ. βλαστάρια φασολιών κονσέρβας, στραγγισμένα
1 κγ υποκατάστατο ζάχαρης
⅓ φλ. σόγια σως
1 κύβο κοτόπουλου
½ φλ. νερό καυτό
240 γρ. σπανάκι, καλά πλυμένο και χωρίς κοτσάνια

Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες και ψήστε τις να πάρουν χρώμα. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα ασκαλόνια, το σέλερι, το κρεμμύδι, τα βλαστάρια και το γλυκαντικό. Απλώστε τη σόγια σως πάνω στο μείγμα. Ρίξτε τους κύβους στο νερό να λιώσουν. Το ζεσταίνετε να βράσει και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράστε το φαγητό ξεσκέπαστο και ανακατεύετε που και που για 10 με 12' ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε το σπανάκι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 5' ακόμη, ανακατεύοντας τόσο ώστε να μαραθεί καλά το σπανάκι αλλά να παραμείνει τραγανό, μην το παραμαγειρέψετε. 
4 μερίδες για βραδινό, που περιλαμβάνει κρέας και 1 μερίδα περιορισμένα λαχανικά σε κάθε μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου