Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Κινέζικο βοδινό και λάχανο στη γάστρα


*720 γρ. κόντρα φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες
½ φλ. σόγια σως
1 κγ υγρό υποκατάστατο ζάχαρης
½ φλ. ζωμό βοδινού
1 φλ. σέλερι σε φέτες
*1 φλ. βλαστάρια μπαμπού σε φέτες
240 γρ. μανιτάρια σε φέτες
*1/2 φλ. ασκαλόνια (κρεμμύδια), λιανισμένα
1 μικρό κομμάτι πιπερόριζα, λιανισμένη (ή σκόνη πιπερόριζας)
1 φλ. κινέζικο λάχανο

Ζεσταίνεται πολύ καλά ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνετε το κρέας να πάρει χρώμα. Σπρώξτε το σε μια μεριά του τηγανιού. Ρίξτε τη σόγια σως, το υποκατάστατο ζάχαρης και τον ζωμό. Ανακατέψτε και ρίχνετε πάνω απ’ το κρέας. Μαγειρέψτε το σέλερι στο τηγάνι για 3’ και σπρώξτε το στην άκρη πάλι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάστε το σκεύος και μαγειρέψτε για 15'. 
3 μερίδες που περιλαμβάνουν περιορισμένα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου