Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Κινέζικο βοδινό με γλυκομπίζελα


*480 γρ. λάπα βοδινού, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες απ’ την φορά των ινών της
*240 γρ. κατεψυγμένα γλυκομπίζελα (snow peas) ή πλατιά φασολάκια
½ φλ. νερό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μία δόση υποκατάστατο ζάχαρης
½ κγ γλουταμινικό νάτριο (MSG)
2 κγ σόγια σος
2 λεπτές φέτες πιπερόριζας ή ½ κγ σε σκόνη

Ζεσταίνετε ένα βαρύ τηγάνι και ψήνετε το κρέας γυρνώντας μια φορά. Ρίξτε τα μπιζέλια ή τα φασολάκια στο κέντρο του τηγανιού και μαγειρέψτε αμέσως. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατέψτε και σκεπάστε το τηγάνι να μαγειρευτούν για 2’ (όχι περισσότερο). Σερβίρεται αμέσως. Μερίδες 2. Μπορεί εύκολα το φαγητό αυτό να διπλασιαστεί, τριπλασιαστεί κλπ.
Σημείωση:  Φυσικά μπορείτε να αντικαταστήσετε και με κανονικά πράσινα φασολάκια και να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο περιορισμένο λαχανικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου