Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Βοδινό ραγού WW


*1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη
*3 μερίδες βοδινού, κομμένο σε κύβους (αφαιρέστε όλα τα ορατά λίπη)
1 κγ πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
*2 τομάτες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά' μπορούν να αντικατασταθούν με 1 φλ. τοματοχυμό)
1 φ. σέλερι σε κύβους
15 γρ. μαύρα μανιτάρια αποξηραμένα

Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα προθερμασμένο βαρύ τηγάνι να πάρουν χρώμα όχι όμως να καούν. Αφαιρέστε το σκόρδο. Προσθέστε το κρέας και πασπαλίστε με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας. Προσθέστε την τομάτα και το σέλερι. Μαγειρέψτε για άλλα 15’. Στο μεταξύ μουσκέψτε τα μανιτάρια σε βραστό νερό για 15'. Ρίξτε τα στο ραγού και μαγειρέψτε για άλλα 15’ ακόμη. Τρεις μερίδες κρέατος και περιορισμένα λαχανικά. Μπορεί να ξαναζεσταθεί και να μπει στο ψυγείο για δύο με τρεις ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου