Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Πιπεριές γεμιστές


*480 γρ. βοδινό κιμά άπαχο ή μισό βοδινό και μισό μοσχαρίσιο
¼ κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι
Σκόνη κρεμμυδιού για γεύση
1 σκελίδα σκόρδου, πατημένη
240 γρ. μανιτάρια, βρασμένα και ψιλοκομμένα
1 κγ φύλλα φασκόμηλου σπασμένα
1 ½ ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 ΚΣ νερό
6 πράσινες πιπεριές, μετρίου μεγέθους
2 φακελάκια ζωμού διαλυμένο σε 1 φλ.  καυτό νερό

Προθερμαίνετε τον φούρνος στους 180 βαθμούς. Ανακατεύετε τον κιμά με το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το φασκόμηλο και τον μαϊντανό. Μουσκεύετε ελαφρά με το νερό. Χωρίστε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη. Πλένετε και αφαιρείτε τα καπάκια απ’ τις πιπεριές και καθαρίζετε απ’ τα κουκούτσια και τις ίνες. Τις μαλακώνετε σε βραστό νερό για 5’ και τις γεμίζετε έπειτα με το μείγμα του κιμά. Τοποθετείτε σε ταψάκι και ρίχνετε τον διαλυμένο ζωμό (ή τοματοχυμό αν δεν έχετε ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο του των 360 ml) και ψήνετε για περίπου 25'.
Οι πιπεριές μπορούν να καταψυχθούν σε 6 ισοδύναμες μερίδες όπου για την κάθε μία υπολογίζεται 60 γρ. μαγειρεμένου κρέατος. Μην καταψύχεται το φαγητό αφού ψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου