Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Λάχανο γεμιστό


*480 γρ. άπαχο βοδινό κιμά
¼ κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι
1 μικρή πράσινη πιπεριά, τριμμένη
Χυμό από ένα κομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου, πατημένη
1 ΚΣ σόγια σος
4 ΚΣ παγωμένο νερό
1 λάχανο μετρίου μεγέθους
*1 ½ φλ. τοματοχυμό
*1 φλ. τομάτες ολόκληρες κονσέρβας
¾ φλ. νερό
¼ κγ αλάτι
1/8 κγ πιπέρι
¼ κγ σκόνη κρεμμυδιού
1 φακελάκι ζωμό
¼ κγ ξινό, για γεύση
½ κγ υποκατάστατο ζάχαρης, για γεύση
1 φλ. σουκρούτ κονσέρβας
¾ φλ. νερό

Αναμείξτε τα 8 πρώτα υλικά πολύ καλά κι αφήστε στην άκρη. Κόψτε το λάχανο στη μέση κι αφαιρείτε το κέντρο του. Ρίξτε το σε πολύ καυτό νερό μέχρι τα φύλλα του να μαλακώσουν και να χωρίσουν. Εάν δεν έχετε καυτό νερό τότε ρίξτε το λάχανο σε νερό που βράζει κι αφήστε το για λίγα λεπτά για το ίδιο αποτέλεσμα. Χωρίστε το κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάστε τα σε μπαλάκια. Χωρίστε τα φύλλα του λάχανου κι αρχίστε να τυλίγεται τα μπαλάκια του κιμά.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέψτε τα. Τοποθετήστε τα ρολάκια μέσα στο υγρό της κατσαρόλας και βράστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το λάχανο να γίνει πολύ μαλακό με σκεπασμένο το σκεύος.
Χωρίζοντας το λάχανο σε 4 μερίδες στο βραδινό, θα πρέπει να συμπεριλάβεται και 2 ψημένα λουκάνικα Φρανκφούρτης (120 γρ. για τις γυναίκες και 180 γρ. για τους άνδρες) ή οποιαδήποτε άλλη μισή ποσότητα κρέατος ή ψαριού και μισή ποσότητα λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου