Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Μοσχαρίσιο ψητό στη γάστρα


*1440 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
¼ κγ πιπέρι
1 μοσχαρίσιο κόκκαλο από κότσι
1 ½ κγ αλάτι
*2 κρεμμύδια, σε φέτες ή σκόνη κρεμμυδιού
*2 καρότα, σε φέτες
2 κλωνάρια σέλερι
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 δαφνόφυλλο
1 κγ θυμάρι
2 φλ. ζωμό βοδινού στιγμής

Καθαρίστε το φιλέτο και αλατοπιπερώστε το. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι, τον μαϊντανό, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι σε μια γάστρα, βάλτε από πάνω το φιλέτο και το κόκκαλο. Ψήσε στους 240 βαθμούς για 25'. Ρίξτε τον ζωμό και ψήστε για άλλα 30' αλείφοντας συχνά το κρέας και μετά σκεπάστε το σκεύος. Χαμηλώστε τη θερμοκρασίας στους 180 βαθμούς και ψήστε για 2 ώρες ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει. Να περνάτε με ζωμό το κρέας συχνά. Πετάξτε τα όλα εκτός απ’ το κρέας. Κόψτε το σε φέτες και ζυγίστε ανάλογα πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου