Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Μοσχάρι φρικασέ


*480 γρ. μοσχάρι άπαχο χωρίς κόκκαλο
*½ φλ. καρότα σε φέτες
1 φλ. σέλερι
2 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
Νερό ή ζωμό για να καλυφθεί το κρέας
*½ φλ. αρακά
*Ξινόγαλα

Αλατίστε το μοσχάρι και κόψτε το σε κομμάτια. Ρίξτε το σε προθερμασμένο τηγάνι και ψήστε το μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε καρότα, σέλερι, κρεμμύδι, μαϊντανό, δαφνόφυλλο και νερό ή ζωμό. Σκεπάστε καλά και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60' ή μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε το κρέας και βάλτε το σε πιατέλα. Αφήστε να βράσει το ζουμί και να μείνει μισό στο σκεύος και μετά ρίξτε τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Πριν σερβίρεται, ρίξτε στο σκεύος το ξινόγαλα στη σάλτσα. Ρίξτε επάνω στο μοσχάρι και σερβίρεται δύο χορταστικές μερίδες. Περιλαμβάνονται περιορισμένα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου