Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Μοσχάρι στιφάδο για έναν


*240 γρ. μοσχάρι άπαχο σε κύβους για στιφάδο
1 πακέτο ζωμό βοδινού στιγμής ή λαχανικών διαλυμένο σε 180 ml νερό
*240 γρ. τοματοχυμό
¼ φλ. αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
120 γρ. μανιτάρια
3 περίπου μεγάλα κλωνάρια σέλερι, σε κομμάτια
1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οποιοδήποτε απεριόριστο λαχανικό: φασολάκια, σπαράγγια κλπ.
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη σκόρδου
1 δαφνόφυλλο

Βάλτε το κρέας σε κατσαρόλα. Ρίξτε τον ζωμό, τον τοματοχυμό, το κρεμμύδι και τα καρυκεύματα. Αφήστε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε και σκεπάστε να βράσει για περίπου 1 ώρα. Έπειτα προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και βράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου ½ ώρα. Για να έχετε διπλή μερίδα, διπλασιάστε τα υλικά. Το φαγητό είναι ακόμη πιο νόστιμο την άλλη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου