*240 γρ. μοσχάρι άπαχο σε κύβους για στιφάδο
1 πακέτο ζωμό βοδινού στιγμής ή λαχανικών
διαλυμένο σε 180 ml νερό
*240 γρ. τοματοχυμό
¼ φλ. αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
120 γρ. μανιτάρια
3 περίπου μεγάλα κλωνάρια σέλερι, σε κομμάτια
1 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οποιοδήποτε απεριόριστο λαχανικό: φασολάκια,
σπαράγγια κλπ.
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη σκόρδου
1 δαφνόφυλλο
Βάλτε το κρέας σε κατσαρόλα. Ρίξτε τον ζωμό, τον
τοματοχυμό, το κρεμμύδι και τα καρυκεύματα. Αφήστε να πάρει βράση σε χαμηλή
φωτιά. Ανακατέψτε και σκεπάστε να βράσει για περίπου 1 ώρα. Έπειτα προσθέστε τα
υπόλοιπα υλικά και βράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου ½ ώρα. Για
να έχετε διπλή μερίδα, διπλασιάστε τα υλικά. Το φαγητό είναι ακόμη πιο νόστιμο
την άλλη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου