Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Φιλέτο μοσχαριού στο φούρνο με λαχανικά


Ζυγίστε το μοσχάρι που είναι για ψητό, σε επιτρεπόμενη μερίδα 240 γρ. ωμό για τις γυναίκες και 300 γρ. για τους άνδρες. Αφαιρέστε οποιοδήποτε ορατό λίπος αν είναι δυνατό. Πασπαλίστε με σκόρδο, αλάτι, ρίγανη, αποξηραμένο μαϊντανό κλπ..
Στρώστε σε ένα ταψάκι αλουμινόχαρτο ώστε να γίνει πιο εύκολο το καθάρισμα μετά το μαγείρεμα. Τοποθετήστε το κρέας στο ταψάκι και βάλτε ολόγυρα του νιφάδες κρεμμυδιού και *τομάτες ολόκληρες ζεματισμένες κι αποφλοιωμένες (μία για κάθε μερίδα), πράσινες πιπεριές, μανιτάρια (όλα τα λαχανικά να είναι φρέσκα όχι κονσέρβας). Μετά ρίξτε *τοματοχυμό πάνω σε όλα. Αφήστε να ψηθεί για δύο ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν έχετε ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο σε τοματοχυμό, τότε προσθέστε ζωμό βοδινού ή νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου