Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Μοσχάρι κοντινέταλ


3 κγ σόγια σος
*960 γρ. μοσχάρι άπαχο, σε κύβους, πλυμένο και στεγνό
*2 κρεμμύδια, σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδου, σε κυβάκια
1 φλ. νερό, ζωμό ή *τοματοχυμό
¼ κγ υποκατάστατο ζάχαρης
½ κγ αλάτι
½ κγ πιπέρι
1 κγ δεντρολίβανο ή μαντζουράνα
*2 μικρά καρότα, σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες πιπεριές
2 μικρές κονσέρβας μανιτάρια ή 240 γρ. φρέσκα
1 κγ ξύσμα λεμονιού
Νερό

Ρίξτε τη σόγια σος σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε το μοσχάρι να πάρει χρώμα μαζί με τα κρεμμύδια και στο σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15’. Ρίξτε το νερό ή το ζωμό ή τον τοματοχυμό και τα 4 καρυκεύματα, σκεπάστε και βράστε μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Δεκαπέντε λεπτά πριν γίνει ρίξτε τα καρότα, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ακριβώς πριν σερβίρετε ρίξτε το ξύσμα κι ανακατέψτε. Προσθέστε νερό (ή ζωμό ή τοματοχυμό) αν είναι αναγκαίο όσο βράζει. Μερίδες 4, που περιλαμβάνονται περιορισμένα λαχανικά.

Σημείωση:  μπορείτε να βάλετε το φαγητό στην κατάψυξη και να το ξαναζεστάνετε αν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου