Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Μοσχαρίσιος λευκός δράκος (κινέζικο)


*480 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1 ΚΣ σόγια σος
5 αποξηραμένα γιαπωνέζικα μανιτάρια
½ φλ. πράσινη πιπεριά, σε κύβους
*⅔ φλ. βλαστάρια μπαμπού
3 ΚΣ αφυδατωμένες νιφάδες κρεμμυδιού
2 ΚΣ ζωμό κοτόπουλου
3 φέτες πιπερόριζας, σπασμένες και λιανισμένες
1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη και λιανισμένη
Αλάτι και πιπέρι

Κόψτε το μοσχάρι σε κομμάτια 7 εκ. x 5 εκ. και πάχος 2,5 εκ.. Περάστε τα με τη σόγια σος με ένα πινέλο. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 15'. Την ίδια στιγμή ρίξτε τα μανιτάρια σε λίγο νερό κι αφήστε τα για 15' να μαλακώσουν. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε το κρέας και τσιγαρίστε γρήγορα. Βγάλτε το όσο είναι ακόμη μισοψημένο. Στραγγίστε τα μανιτάρια (κρατήστε το νερό) και κόψτε τα στη μέση και τσιγαρίστε τα στο ίδιο τηγάνι μαζί με τις πιπεριές. Μετά από 1-2' προσθέστε τα μπαμπού, το νερό απ’ τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, την πιπερόριζα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τσιγαρίστε για 2' ακόμη. Ανοίξτε το κέντρο του τηγανιού και προσθέστε το κρέας να μαγειρευτεί κι αυτό μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μείνει ζουμερό. Δύο μερίδες στο δείπνο, που περιλαμβάνουν περιορισμένα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου