Τυρί




ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ
Το τυρί επιτρέπεται μόνο στο Πρωινό ή στο Μεσημεριανό, όχι στο βραδυνό.
Στο Πρωινό μπορούν να χρησιμοποιηθούν 30 γρ. σκληρού τυριού ή ¼ φλ. κότατζ τσηζ ή ανθότυρο, ακολουθώντας το ημερήσιο μενού σας. Στο Μεσημεριανό μπορούν να χρησιμοποιηθούν 60 γρ. σκληρού τυριού ή 2/3 φλ. κότατζ ή ανθότυρο ακολουθώντας το ημερήσιο μενού σας.

ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ – 60 γρ.
Μπορείτε να έχετε 60 γρ. σκληρό τυρί στο μεσημεριανό. Τα ακόλουθα είναι κλασσικά σκληρά τυριά. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας, κάποια άλλα όμως όχι.

Αμερικάνικο
Γραβιέρα
Ελβετικό +
Ένταμ
Παρμεζάνα
Προβολόνε
Ρετζιάνο
Ρομάνο
Τσένταρ
Τσεσάιρ

+ Έχει πιο χαμηλά λιπαρά απ’ το Αμερικάνικο

ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Είναι τυρί πιεσμένο σαν το κότατζ. Χρησιμοποιήστε το εναλλακτικά αλλά σε πιο περιορισμένες ποσότητες λόγω της συμπίεσης του. Επιτρέπεται ½ φλ. στο μεσημεριανό.

ΚΑΤΙΚΙ
Το κατίκι είναι πανομοιότυπο με το κότατζ (όχι στην υφή). Χρησιμοποιήστε το εναλλακτικά – 2/3 φλ. ή 180 γρ. στο μεσημεριανό.

ΚΟΤΑΤΖ ΤΣΗΖ
Το κότατζ  τσηζ είναι ένα λευκό μαλακό τυρί φτιαγμένο από αποστράγγιση τυροπήγματος του γάλακτος. 60 γρ. (4 ΚΣ) επιτρέπονται στο πρωινό. 180 γρ. (⅔ φλ.) επιτρέπονται στο μεσημεριανό. Δεδομένου ότι η διαφορά στο λίπος μεταξύ του κανονικού τυριού κότατζ και του κότατζ φτιαγμένο με αποβουτυρωμένο γάλα, είναι αμελητέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κανονικό.


ΤΥΡΟΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου